Specificații
Grosimea peretelui:
2 сm
Diametru:
21 cm
Greutate:
1,85 kg
Descriere
Ce este un steak-grill (grătar de friptură) din fontă?
Din timpuri străvechi, vasele din fontă au fost cele mai potrivite pentru gătit. Orice bucătar profesionist va fi de acord cu această afirmație. Toată lumea știe că mâncarea gătită pe foc are gust și aromă unică. Grătarul de friptură din fontă este un instrument pentru gătit fripturi suculente din pește sau carne, cârnați parfumați, precum și legume, ciuperci etc.
O problemă frecventă cu grătarele convenționale din oțel inoxidabil este că produsul se lipește de grile. Mai ales peștele... Trebuie să fi întâlnit problema lipirii pe un grătar simplu – după gătire, peștele trebuie smuls de pe grile, iar preparatul rezultat arată neapetisant. Acum bucatele dvs. vor fi nu doar gustoase, dar și frumoase! Cu un grătar din fontă, veți scăpa de această problemă pentru totdeauna!
Avantajele unui steak-grill din fontă:
universal – grătarul este un dispozitiv destul de simplu și convenabil. Poate fi folosit practic pe orice model de tandoor, brazier, sobă, mangal, cuptor..., chiar și la vânătoare sau pescuit. Pe un suport de foc cu grătar din fontă puteți prăji carne și pește, precum și puteți fierbe comod un vas cu apă și găti orice fel de mâncare într-un ceaun.
durabil – fonta, în special cea acoperită cu un strat de porțelan, nu se teme de umiditate și nu ruginește, nu se deformează sub influența temperaturilor, totodată se încălzește rapid. Datorită temperaturii înalte la care poate fi încălzită fonta, friptura va rămâne suculentă și fină.
estetic – bucatele sunt pregătite conform tehnologiei corecte, iar prezența grilelor conferă preparatului în curs de pregătire un desen interesant. Acum poți face o friptură ca în cele mai bune restaurante!
Grilele sunt acoperite cu un strat ceramic special, care facilitează procesul de curățare, conferă proprietăți antiaderente. Aparține ustensilelor de bucătărie din segmentul de elită. Alimentele gătite pot fi păstrate la frigider fără teama de oxidare a suprafeței grătarului, fără teama că preparatul se va întuneca sau va mirosi a metal. După reîncălzire, bucatele gătite vor emite din nou o aromă apetisantă.
Câteva reguli pentru utilizarea și îngrijirea unui grătar de friptură din fontă:
Înainte de a utiliza grătarul din fontă pentru prima dată, se recomandă să-l încălziți până la circa 100°С.
Pentru ca instrumentul dumneavoastră culinar să reziste cât mai mult posibil, trebuie să aveți grijă de el în mod corespunzător. De fiecare dată după gătit, spălați bine grătarul din fontă, ștergeți-l cu o cârpă uscată.
Grătarul se montează pe tandoor pe dispozitivul pentru agățat ace de frigărui (dimensiunea grătarului este determinată în funcție de diametrul dispozitivului). De asemenea, grătarul poate fi folosit într-un brazier – grătar de masă, cuptor Maya, în schimbul grătarelor din oțel inoxidabil.